Hospice De Heideberg
Adres: Wulverderlaan 1
2071 BG Santpoort-Noord
Telefoon: 023 - 549 32 14 (tel)
Fax: 023 - 549 09 74 (fax)
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nieuw pand - Wulverderlaan 1

Het pand - voorjaar 2011

 Onze organisatie heeft in december 2011 een nieuw Bijna Thuis Huis betrokken en wel in Santpoort-Noord, aan de Wulverderlaan nr. 1. De noodzaak hiertoe bestond al veel langer sinds de huisvesting aan de Zeeweg in IJmuiden werd opgeheven.

Tijdelijke huisvesting aan de Wulverderlaan nr. 51 bracht tijdelijk uitkomst maar niet de gewenste definitieve oplossing.

Het bestuur van de stichting is verheugd dat - na veel inspanningen - een meer passende oplossing nu definitief in gebruik is genomen.

Na enkele bouwkundige aanpassingen konden we het pand eind 2011 betrekken.

Al langere tijd bestond de wens om een eigen pand te kunnen betrekken, met als doel dit zodanig in te richten dat het optimaal geschikt is voor zowel de gasten als de vrijwilligers. Na een lange en intensieve en af en toe teleurstellende speurtocht is het dan eindelijk gelukt om een passende huisvesting te vinden.

De Stichting Vrienden van het Bijna Thuis Huis bereikte overeenstemming met de eigenaar van het woonhuis aan de Wulverderlaan nr.1 over aankoop van dit pand. Na een interne verbouwing werd het pand beschikbaar gesteld aan de Stichting Vrijwilligers Terminale Zorg IJmond, die de exploitatie van het Bijna Thuis Huis verzorgt.

Zoals uit de ontwikkeling van de laatste jaren is gebleken is er een toenemende behoefte aan de specifieke zorg die, overigens geheel ondersteund door daartoe opgeleide vrijwilligers, in het Bijna Thuis Huis wordt verleend. Dat heeft ertoe geleid dat de huidige capaciteit van 2 gastenkamers te klein is gebleken. Na de aankoop en aanpassing van dit pand zal beschikt kunnen worden over vier ruime gastenkamers, met alle noodzakelijke facilitaire voorzieningen.

Ook de locatie voldoet aan de wensen van de vrijwilligers waardoor de gasten nog beter ondersteund kunnen worden. Ondanks deze uitbreiding zal het Bijna Thuis Huis als kleinschalige organisatie blijven functioneren, waarbij de menselijke maat voorop staat. Deze aankoop is mogelijk gemaakt mede dankzij de vele donateurs en kleinere en grotere sponsoren die de stichting(en) financieel ondersteunen.

Voor de financiering van de aankoop, de noodzakelijke bouwkundige aanpassingen en de inrichting moest echter nog gedeeltelijk een beroep worden gedaan op externe financiering. De verwachting is dat de kosten daarvan de komende jaren gedekt kunnen worden uit de subsidies, donaties en giften. Wel is er in 2011 een actie gestart om voor de verbouwingskosten aanvullende donaties en giften te verkrijgen. Dit heeft nog aanzienlijke bijdragen opgeleverd waardoor een gezonde exploitatie mogelijk is geworden.

De afgelopen jaren is gebleken dat het werk van onze vrijwilligers voorziet in een behoefte en door zowel de gasten als hun familie bijzonder wordt gewaardeerd.

Afbeeldingen:

Dochters van O.L.Vrouw vh H. Hart  Informatie over voormalige functies van het gebouw  Links naar "Databestand kloosters in Nederland"

 

 

 

 

 

 

Vestiging St. Jozef, Wulverderlaan 1, Santpoort
deelcollectie: Dochters van O.L.Vrouw vh H. Hart

Informatie over voormalige functies van het gebouw
Links naar "Databestand kloosters in Nederland"

De Heideberg, Wulverderlaan 1 2071 BG Santpoort - Promotiekaart

 

 

 

 

 

 

De Heideberg, Wulverderlaan 1 2071 BG Santpoort. Promotiekaart "De Heideberg" (groot formaat) Gedrukte tekst op de achterzijde:  "wij willen waterdragers zijn en hij zal er op zijn tijd wijn van maken!" Overname uit inoudeansichten.nl

Santpoort, Wulverderlaan Uitg. J.P.Exel, Haarlem Overname uit inoudeansichten.nl

 

 

 

 

 

Santpoort, Wulverderlaan
Uitg. J. P. Exel, Haarlem
Overname uit inoudeansichten.nl

Website en foto's: © Hospice De Heideberg
Webmaster: Ruud Rozemeijer

Jij doet er toe, omdat jij, jij bent.
Jij doet er toe tot de laatste minuut van je leven.
En wij zullen ál het mogelijke voor je doen.
Niet alleen om je te helpen rustig te sterven,
Maar om je te helpen leven tot je sterft.

Cicely Saunders